Thursday, February 23, 2006

Tiger Beer

B.e.e.r.-Index Tiger Beer

Tiger is een zeer prettig Pilsje, ruim van koolzuur, fris van smaak en licht van afdronk. Het bier is absoluut niet bitter waardoor het gemakkelijk doordrinkt, met name op een warme dag. Tiger komt speciaal tot zijn recht als het extreem koud is. Sommige gelegenheden schenken de Tiger daarom in een bevroren glas, iets dat zeker toegevoegde waarde heeft. De kleine flessen van ruim 0,3 liter hebben de voorkeur boven de grotere flessen en natuurlijk ook boven blik. De blikjes hebben immers te weinig uitstraling, terwijl de grote flessen warm worden voordat ze leeg zijn (er van uit gaande dat je de Tiger niet op de Noordpool of in Nederland ofzo drinkt). Het in 1 teug wegklokken van een grote fles is natuurlijk wel een prima alternatief. Maar door de bank genomen moet je dus voor de kleine flessen gaan, er van uitgaande dat de bediening in dit geval jouw tempo bij kan houden (anders toch weer overschakelen op grote flessen).

Tiger bier wordt in geheel Maleisie geschonken, behalve op plekken waar de bevolking voor meer dan 80 procent uit Moslims bestaat (daar is alcohol bij wet verboden). Deze plekken ben ik blijkbaar nog niet tegen gekomen (of ik heb ze onbewust gemeden). Bij Chinese restaurants is het altijd raak. Daar staat altijd een koude Tiger voor je klaar. Let wel, Tiger is net als alle biersoorten relatief duur in Maleisie. Minderwaardige dranken zoals vers vruchtensap en frisdrank is minstens drie keer zo goedkoop. Maar goed, een Tiger is deze meerprijs zeker waard. Het betreft echt een prima Pilsje.

De beste Tigers trof ik vooralsnog in het Banana Leaf restaurant in Little India, Singapore. Daarnaast wordt een prima Tiger geserveerd in een diepgevroren glas in het Nipah Waterfront Resort aan Peluk Nipah Beach op het eiland Pulau Pangkor te Maleisie.


B.E.E.R-Index: 31,5
Smaak: 7
Doordrinkfactor: 8
Locaties waar gedronken: 7
Look & Feel: 8,5
Bonuspunten: 1 voor diep gevroren glas op Pulau Pangkor

1 Comments:

Blogger Unknown said...

Tiger bier is gelukkig verkrijgbaar in 633 ml.
Dit lest de dorst voor een "bepaalde" tijd, maar je wordt er nimmer dronken van. Slecht verkrijgbaar in Nederland.
Wie weet waar???

8:46 AM

 

Post a Comment

<< Home