Thursday, February 23, 2006

Angkor

B.e.e.r.-Index Angkor


Image hosting by Photobucket

Het beste bier in Cambodja kan eigenlijk maar 1 naam hebben: Angkor. Dit bier is zo goed dat ze er op een gegeven moment zelfs een tempel naar vernoemd hebben. Angkor is gewoon HET bier in Cambodja. En niet alleen dronken Engelsen drinken het. Nee, ook de locals zijn uiterst vaardig in het naar binnen harken van een ijskoude Pivo. Maar dan alleen Angkor.

Image hosting by Photobucket

Cambodja kent nog wel wat ander spul zoals bijvoorbeeld Bayon en Anchor, maar deze zouden in deze b.e.e.r. index in de region van Skol te vinden zijn. Niet het vermelden waard dus. En dan is er nog wat import zoals Heineken en Tiger, maar cunsumptie van deze biertjes valt onder de noemer "vals spelen". Nee, wet praten dus over Angkor. Het is echt een top-pilsje, maar pas op: dit is geen bier voor mietjes. Nee, als je een eerste slok neemt dan weet je meteen dat je geen limonade in je glas hebt. De bitterheid en de afdronk getuigen van een volwassen bier. Qua verpakking voert Angkor het no-nonsense beleid. Alleen grote flessen van 0,6 liter en als je dat niet aan kan ben je het drinken van Angkor niet waard. Ja, en er is bij gelegenheden Angkor van de tap, hetgeen natuurlijk niet te versmaden is. Tenslotte is er blik voor als het niet anders kan. Op de brommer bijvoorbeeld, zo zag ik een enkele keer. Maar normaal gesproken hebben de flessen dus de voorkeur. Omdat Cambodja een stoffig land is, gaat een Angkor er eigenlijk altijd wel in. Het liefst ijskoud natuurlijk, maar helaas is de hoeveelheid koelkasten in Cambodja ontoereikend om de vraag naar Angkor aan te kunnen. In noodgevallen dient Angkor daarom "on the rocks" gedronken te worden. Het resultaat is een iets waterige Angkor, iets dat door ondergetekende ook wel het Bavaria-effect genoemd wordt. Maar ja, alles beter dan lauw bier. De meest perfecte Angkor dronk ik op het strand van Sihanoukville. Hier werden de flessen Angkor in de vrieskast geplaatst en af en toe opgespoten met water. Dit resulteerde in een dikke ijsklomp rondom de fles. Daarnaast een diepgevroren glas en zie hier: een bonuspuntje voor Angkor. Is er dan helemaal niets mis met Angkor? Nou, het enige is wellicht de vermelding op het etiket dat Angkor in een ver verleden een prijs heeft gewonnen op een australisch bier festifal. En we weten allemaal dat australisch bier gelijk is aan het bedrijven van de liefde in een kano: "it's fucking close to water".


B.e.e.r. Index: 33
-> Smaak: 7,5
-> Doordrinkfactor: 7,5
-> Locaties waar verkrijgbaar: 8
-> Look & Feel / Uitstraling: 9
-> Bonuspunten: 1

0 Comments:

Post a Comment

<< Home