Thursday, February 23, 2006

LaRue

B.e.e.r.-Index La Rue

Gedurende een reis van Saigon naar Hanoi passeert een heel scala aan landschappen en culturen de revue. En met het veranderen van het land en de gewoonten, veranderen ook de bieren. En dat is fijn. Je kan zeggen dat dit allemaal onzin is, maar heb jij iemand die zijn leven lang in de Achterhoek heeft gewoont in zijn stamkroeg een fles Heiken zien inschenken? Of een ras-Amsterdammer in de Jordaan een vaasje Brand zien bestellen? Nee, regionale bieren zijn prima.

Larue is er zo één uit het midden van Vietnam. Niet uit het noorden en niet uit het zuiden, oftewel vlees nog vis. Eerlijk gezegd is Larue een redelijk inspiratieloos pilsje. Prima te drinken hoor, maar niet meer dan dat. Men heeft geprobeerd het bier wat meer ballen te geven door een tijger op de fles af te beelden. Een laffe daad natuurlijk, ik begrijp niet dat een bepaalde brouwerij uit Singapore (Tiger) niet een proces is aangegaan. Nu houden ze in Vietnam van het kopieren van dingen, maar wat mij betreft ligt de grens bij het kopieren van een biermerk.

Deze laffe daad is ook terug te voeren naar het bier zelf. Het mond-gevoel is enigszins muf. Wellicht is een associatie van oud stof (zoals te vinden is op een kast op zolder) enigszins op zijn plaats. Wat ik de fabrikant trouwens wel mee moet geven is dat men de laffe kenmerken consequent doorvoert in de verpakking. Larue wordt doorgaans geschonken in 0,45 liter flessen, zoals eerder aangegeven voorzien van een enigszins suf uit zijn ogen kijkende tijger. De flessen zelf zijn vermoedelijk gejat van Saigon. Tot overmaat van ramp schenken ze ook uit blik, iets dat toppers zoals BGI en Saigon nooit zouden flikken.

Maar ondanks alles is het in het midden van Vietnam niet te vermijden af en toe een Larue te drinken. In Braband is het immers ook niet mogelijk om uitsluitend Grolsch te drinken.

B.e.e.r.-Index: 23
Smaak: 7
Doordrinkfactor: 6
Locaties: 7
Look & Feel: 4
Bonuspunten: Min één voor kopieren van Tijger beeldmerk

0 Comments:

Post a Comment

<< Home